• Singers of the Light

Singers of the Light

Sinds 1978 verspreiden wij door middel van onze optredens zingend het Licht van God. Het enthousiaste gospelkoor bestaat op dit moment uit zo'n 20 leden.


Sinds april 2019 staan we onder leiding van Petra Verweij.

Foto door: Foto Caroline

Dirigent 

Dirigent Petra Verweij       

    

Petra Verweij (Den Haag, 1965) heeft binnen de wereld van muziek inmiddels een brede ervaring als zangeres, zangpedagoge en koordirigent.


Op achtjarige leeftijd kreeg zij haar eerste pianolessen en het zingen zat er ook al vroeg in. Petra begon in 1986 via de Academie voor Lichte muziek in Hilversum haar eerste zanglessen bij de Engelse gospelzanger en acteur George Webb.


Na verdere zanglessen en uitvoeringen in grote koorprojecten begon zij vervolgens in 1997 aan de dirigentenopleiding bij het ICO in Assen.


Dit leidde uiteindelijk tot haar studie aan het conservatorium te Zwolle waar zij schoolmuziek, zang en piano heeft gestudeerd. Tijdens en na haar studie zong zij in verschillende kooruitvoeringen door Europa, waarbij zij ook internationaal betrokken werd in het werk voor Crescendo, een Europees netwerk voor christen-vakmusici, o.a. bij het organiseren en geven van workshops.


Als zangeres mocht Petra als soliste, maar ook binnen het koor, meerdere optredens in verschillende genres en stijlen uitvoeren.


Als dirigent heeft zij in de afgelopen jaren een tiental koren en daarnaast verschillende projectkoren, musicals en twee oratoria gedirigeerd.


In haar dagelijkse muziekpraktijk, onder de naam Voices in Harmony, werkt zij als zang- /muziekpedagoge met haar leerlingen in verschillende leeftijden.


De praktijk en ervaring van het regelmatig zelf zingen als koorlid, als soliste of als cantor, worden als heel waardevol ervaren voor het koor en bij het lesgeven, waarbij plezier en kwaliteit van het zingen een belangrijk aspect is waaraan wordt gewerkt!


Sinds april 2019 is zij dirigent bij ons koor.

Agenda


Zondag 16 Juni 2019

10.00 uur
Gereformeerde kerk Zwartsluis
Singel 16 te Zwartsluis